Odbrana zatražila ponovno spajanje procesa protiv Dodika i Lukića: “Samo bude ljutnju”

29.01.2024. | 08:29

Odbrane predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i mene su u koheziji i tražili smo ponovno spajanje postupaka, rekao je v.d. direktor Službenog glasnika Miloš Lukić gostujući u Јutarnjem programu RTRS-a.

– Vidjeli ste da su postupke protiv mene i Dodika na posljednjem procesu. Pravnici su usaglašeni, da za to nije bilo osnove. To je samo još jedan korak, koji nama svima pokazuje da je ovo politički proces – ističe Lukić.

Dodaje, da smatra da će pravda pobijediti.

– Ovakvim postupcima samo bude ljutnju. Sve ovo je dio jedne sveukupne sile, kojoj je stalo da predsjednika Srpske dovedu u sudnicu, da time pokažu svoju moć. Nisu svjesni da im se svaka takva situacija “obije o glavu”, te se stvara utisak o njihovoj nesposobnosti, kao i uvid u ogromne propuste ročišta, sa kojeg uvijek izađu nezadovoljni – ističe Lukić.

Kada je u pitanju posljednji korak Suda BiH, odnosno razdvajanje procesa protiv predsjednika Republike i Lukića, on dodaje da su njihove odbrane već zatražile ponovno spajanje postupaka.

– Generalno naše odbrane su u koheziji, u tom smislu smo od početka spremni na ovaj proces – dodaje Lukić.

Lukić dodaje, da mnogo o samom legitimitetu Suda BiH, govori činjenica da je predsjednik ovog suda u pritvoru zbog optužbe da je skrivao dokaze.

Dodaje da je njegovo zdravstveno stanje trenutno dobro.