Odbila učešće! Poslanik SNSD-a Sanja Vulić sumnja u transparentnost Koalicije “Pod lupom”

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić odbila je da učestvuje u radu onlajn konferencije “Izborna reforma 2021”, koju sutra organizuje Koalicija za slobodne i poštene izbore “Pod lupom”.

Vulićeva je navela da ne želi da učestvuje u radu ove konferencije, jer sumnja u nepristrasnost i transparentnost Koalicije “Pod lupom”.

“Imajući u vidu da je ova koalicija na lokalnim izborima održanim u Doboju imala ‘posmatrače’, a zapravo su to bili prepoznatljivi članove jedne od političkih partija, ne želim da učestvujem u radu ove konferencije”, istakla je Vulićeva. Ona je dodala da učestvuje samo u zvaničnim aktivnostima, organizovanim od zvaničnih institucija, navodeći da se o eventualnim izbornim reformama može razgovarati na sjednicama Parlamentarne skupštine i njenih radnih tijela.

“Poslovnicima o radu je omogućena i javna rasprava o nekom pitanju, a ova konferencija ti nije”, rekla je Vulićeva za Srnu.

Organizator ove konferencije najavio je da bi u uvodnom dijelu konferencije trebalo da se obrate predsjednik Strateškog odbora Koalicije “Pod lupom” Vehid Šehić, šef Delegacije EU u BiH Johan Satler, ambasador SAD u BiH Erik Nelson i šef Misije OEBS u BiH Ketlin Kavalek.

O izbornoj reformi trebalo bi da govore predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Nikola Špirić i delegat u Domu naroda Munib Jusufović.

Početak onlajn konferencije zakazan je za 11.00 časova, a planirana je i jednočasovna diskusija učesnika.

Ostavite komentar: