Od danas u Crnu Goru samo sa PCR testom i tanjim novčanikom

Ulazak u Crnu Goru iz BiH od danas je moguć samo uz obavezni PCR test akreditovane laboratorije u BiH star maksimalno 48 časova, podsjećaju iz Auto-moto saveza Republike Srpske.


Crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo juče je donijelo odluku da Institut za javno zdravstvo privremeno izuzme BiH sa liste država iz kojih se u Crnu Goru ulazi bez mjere institucionalne izolacije.

Mjera će biti na snazi dok Crna Gora i BiH ne dogovore procedure razmjene informacija o kontroli lica koja preko BiH dolaze u Crnu Goru iz trećih država.

Za vrijeme važenja ove mjere, ulazak u Crnu Goru nije moguć preko graničnih prelaza Šćepan Polje-Hum, na putu Plužine-Foča i Meteljka-Metaljka na putnom pravcu Pljevlja-Čajniče.

Granični prelaz Deleuša-Vraćenovići od ranije je zatvoren zbog radova.

U Bosni i Hercegovni moguće je izvršiti komercijalno testiranje na koronavirus u tri grada, Banjaluci, Sarajevu i Mostaru.

U Banjaluci testirati se možete u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske koji taj posao naplaćuje 200 KM.

U Sarajevu testiranje vrši Veterinarski fakultet, odnosno Laboratorija za molekularno-genetička i forenzička ispitivanja, a cijena testiranja sa uračunatim PDV-om iznosi 198,90 KM.

Sveučilišna klinička bolnica Mostar takođe je omogućila komercijalno testiranje osobama koje putuju u inostranstvo po cijeni od 215,20 KM.

Ostavite komentar: