Obilježeno 16 godina od smrti nekadašnjeg predsjednika RS Milana Јelić FOTO

U Modriči je danas služen pomen i obilježena 16. godišnjica od smrti nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Milana Јelića.

U Modriči se danas obilježava 16 godina od smrti nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Milana Jelića, a parastosu prisustvuju i predstavnici institucija Srpske, koji su položili cvijeće na Jelićev grob.

Parastosu prisustvuju ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Danijel Egić, izaslanik predsjednika Republike Srpske Siniša Mihajlović, izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Anja LJubojević.

Cvijeće su, osim porodice – supruga Milica i sin Petar, položili i Tomić i Mihajlović, delegacija Fonda “Dr Milan Jelić”, predstavnici Saveza opština i gradova Srpske, načelnik opštine Modriča Jovica Radulović, predstavnici boračkih organizacija, sportskih klubova, Rafinerije ulja “Modriča”.

Pomen služe sveštenici iz Modriče.

Milan Jelić /1956-2007/ preminuo je u Modriči 30. septembra 2007. godine od posljedica srčanog udara.

Smrt ga je zatekla na funkcijama predsjednika Republike Srpske, potpredsjednika SNSD-a, predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza BiH.

Jelić je bio univerzitetski profesor, doktor ekonomskih nauka i sportski radnik iz Republike Srpske.

Obavljao je najodgovornije poslove i funkcije u privredi Modriče, a bio je i ministar privrede, energetike i razvoja Republike Srpske.

Milan Jelić bio je šesti predsjednik Republike Srpske.

Za svoj rad dobio je mnogo prestižnih priznanja, među kojima su menadžer decenije u BiH 2003. godine, Orden za stvaralaštvo – na Briselskoj izložbi inovacija 2005. i Orden Svetog Save.

Ostavite komentar: