Obilježavanje Dana policije RS u Banjaluci

Dan policije Republike Srpske biće obilježen danas u Banjaluci služenjem parastosa i polaganjem vijenaca na Centralno spomen-obilježje poginulim i nestalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske.

Vijenac na Centralno spomen-obilježje /bijela zgrada MUP-a/ položiće ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i direktor Policije Siniša Kostrešević, a obilježavanju će prisustvovati i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Početak obilježavanja Dana policije Republike Srpske zakazan je za 10.00 časova, saopšteno je iz MUP-a.

Prethodno će za sve poginule pripadnike Policijske uprave Banjaluka biti služen parastos, položeni vijenci i prislužene svijeće u ovom gradu povodom obilježavanja Dana policije Republike Srpske.

Ovaj događaj biće organizovan kod spomen-obilježja ispred zgrade Policijske uprave sa početkom u 8.30 časova, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Za odbranu Republike Srpske život su položila 782 pripadnika policije, a Dan policije je jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Republike Srpske.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na njenom čelu je direktor Policije, a trenutno tu dužnost obavlja Siniša Kostrešević.

Glavne organizacione jedinice Policije Republike Srpske su policijske uprave koje su u skladu sa formacijskim promjenama iz 2017. godine naslijedile nekadašnje centre javne bezbjednosti.

Za složenije policijske zadatke zaduženi su pripadnici Žandarmerije, a najelitnija formacija je Specijalna antiteroristička jedinica.

 

 

Ostavite komentar: