NPS od DEMOS-a preuzeo kormilo: Cvijetinović novi direktor RiTE Ugljevik

29.12.2022. | 14:13

Nadzorni odbor Rudnika i termoelektrane (RiTe) Ugljevik danas je za novog direktora imenovao Diku Cvijetinovića, inače generalnog sekretara NPS-a, koji je sve do samog izbora nove Vlade Republike Srpske kotirao kao najozbiljniji kandidat za ministra privrede i preduzetništva.

Prije imenovanja ostavku na ovu funkciju podnio je Čedomir Stojanović (DEMOS), jedini poslanik iz Semberije u Predstavničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH koji je juče imenovan za člana Komisije za spoljnu trgovinu i carine ovog doma.
“Zbog odgovornosti prema biračima, jer sam osvojio više 12.500 ličnih glasova i želje da profesionalno obavljam dužnost poslanika, više nisam u mogućnosti da obavljam povjerenu funkciju”, istakao je Stojanović.
Cvijetinović je istakao da želi da stabilizuje RiTE „Ugljevik“ i da se uhvati u koštac sa problemima koji opterećuju ovo preduzeće.
„Trudiću se da sa svojim saradnicima to preduzeće vratimo tamo gdje mu je mjesto i da pokušamo da sredimo ono što do sada nije bilo dobro ili je moglo biti bolje, a sve u interesu Ugljevika, radnika i naravno Republike Srpske, s obzirom na to da se radi o energetskom gigantu koji proizvodi trećinu električne energije u RS“, kazao je Cvijetinović za Capital.
U ovom trenutku RiTE “Ugljevik” dobavljačima duguje čak 52 miliona KM. S druge strane, ovo preduzeće od „Elektroprivrede RS“ potražuje oko 10 miliona KM, što znači da im nedostaje čak 42 miliona KM.