Novi predsjednik BORS-a istakao: Protiv mene su bili i vlast i opozicija

Ušao sam u ovu priču čista srca. Ni na jedna politička vrata nisam zakucao niti sam od bilo koga tražio podršku i pomoć. Nisam član nijedne političke partije niti sam ikad bio, a jedina želja mi je da BORS postavim na zdrave noge i da se izborimo za što bolji položaj boraca.

Ovo kaže novoizabrani predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, Radan Ostojić. On, između ostalog, tvrdi da će BORS pod njegovim vođstvom koristiti sve legalne načine borbe kako bi se bivšim pripadnicima VRS osigurao život dostojan čovjeka, prenosi Srpskainfo.

“Bez vraćanja u pune statutarne okvire i bez strogog poštivanja pravila, bez obezbjeđivanja jedinstva BORS, poboljšanja sadašnjih prava boraca i uvođenja novih, nećemo moći ništa da uradimo”, kaže Ostojić.

Ostojić je poručio da su prioriteti prije svega da u što skorije vrijeme pokuša konstituisati organe BORS u punom kapacitetu.

“Kao predsjednik BORS moram da radim na uspostavljanju jedinstva i da provedemo izbore u BORS na fer i korektan način. Uporedo s tim, moramo da uđemo u pregovore sa organima vlasti i institucijama u Srpskoj kako bi se popravilo katastrofalno stanje u oblasti boračko-invalidske zaštite”, dodao je Ostojić.

Novi predsjednik BORS-a je poručio da politika ima veliki uticaj na organizaciju.

“Politika je, nažalost, prisutna od samog osnivanja BORS i ima ogroman uticaj. Prilikom izbora svakog dosadašnjeg predsjednika politika je odrađivala svoj dio posla u smislu podrške određenim kandidatima. Svjestan sam da se politika ne može potpuno iskorijeniti iz rada BORS, ali kao borac smatram da je osnovni preduslov opstanka naše organizacije da se njen uticaj svede na minimalnu mjeru. I pozicija i opozicija su radili protiv mene na izborima za predsjednika BORS i mislim da je time moja pobjeda još veća”, zaključio je Ostojić.

Ostavite komentar: