Novi odbor PDP-a u Foči: Zoran Mandić izabran za predsjednika

U Foči je formiran Opštinski odbor PDP-a od 28 članova, a za predsjednika je izabran Zoran Mandić.

Mandić je istakao da će glavni zadatak PDP-a u Foči biti briga o interesu građana, zaustavljanje odlaska mladih, te oživljavanje privrede.

“Ovaj grad je prije rata imao 40.000 stanovnika i više od 20.000 zaposlenih, a danas veliki broj mladih pakuje kofere i odlazi”, rekao je Mandić i dodao da je “najveći patritizam mladima obezbijediti da rade i ostaju ovdje”.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je da je zadovoljan što u politiku ulazi Mandić, za kojeg je rekao da je osvjedočeni borac protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Važno je da hrabri, odvažni i odlučni ljudi, kao što je Zoran Mandić, budu zajedno sa nama u timu PDP-a. To je veliko osvježenje i neka vrsta spoja mladosti, energije i iskustva, ali i hrabrosti i odlučnosti koju nosi Mandić. Za nešto više od deset mjeseci nas čeka najveći test političke zrelosti”, kaže Borenović.

Prema njegovim riječima, PDP na opštim izborima naredne godine očekuje pobjedu za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH, ali i dovoljan broj mandata i u Izbornoj jedinici devet da može formirati Vladu Republike Srpske.

Potpredsjednik PDP-a Jelena Trivić izrazila je uvjerenje da će ova i ostale opozicione stranke u Foči ostvariti odličan rezultat na izborima naredne godine.

“U Izbornoj jedinici devet Foča je bitno središte i sigurna sam da je ovo novi početak za PDP, ali i za ukupan rezultat na predstojećim opštim izborima”, rekla je Trivićeva.

Saboru PDP-a u Foči, osim Borenovića i Trivićeve, prisustvovali su poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske LJubiša Krunić i predsjednik Regionalnog odbora Rato Rajak.

 

 

Ostavite komentar: