Nove provokacije Federacije BiH: “Čestitka” za Dan RS sa slikom leševa

04.01.2019. | 08:57

Na adrese institucija Republike Srpske, povodom Dana Republike 9. januara, stigle su “čestitke” morbidnog sadržaja.

Naime, na njima su fotografija gomile ljudskih kostiju i leševa i natpis: “Ako obilježavate Dan Republike Srpske, ne zaboravite – ovo su njeni temelji”.

Na poleđini su navedeni nazivi 25 uglavnom bošnjačkih udruženja proisteklih iz rata, među kojima je i koalicija “1. mart”, ali i udruženja koja se zvanično deklarišu da se zalažu za toleranciju, mir, istinu i pravdu. Među njima su Forum građana Tuzle i Fondacija istine, pravde i pomirenja iz Tuzle.

“Ovo nije prvi put da nam na ovakav način, pred obilježavanje 9. januara stižu provokacije iz Federacije BiH”, potvrđeno je “Novostima” u institucijama Srpske.

Branislav Dukić, predsjednik Saveza logoraša RS, kaže, za “Novosti”, da nije iznenađen ovim provokacijama.

“Svaki udar na Dan RS, koji je za nas svetinja, još više jača instituciju i ujedinjuje srpski narod u RS”, kaže Dukić.

On dodaje da muslimani moraju da shvate jednom zauvijek da BiH nikada neće biti unitarna, za šta se borio Alija Izetbegović, a nastavio njegov sin Bakir Izetbegović.

“Republika Srpska je jaka, međunarodno priznata i ponosno slavimo Dan Republike. Bilo je u prošlosti iz Federacije BiH pokušaja da se ukine naš sveti praznik, a što su podržavali i pojedinci iz međunarodne zajednice. Sve napade smo odbili i Dan Republike se i dalje slavi i slaviće se”, naveo je Dukić.

 

Izvor:(ATV)