Nove opozicione “varnice” nakon proslave u Banjaluci: Šta je Vukanović zamjerio Stanivukoviću?

Pomno sam pratio obilježavanje Dana grada i moj prvi utisak je da je gradonačelnik, slučajno ili namjerno, zaboravio i zapostavio svoje saradnike i saborce sa kojima se godinama borio, napisao je sinoć Nebojša Vukanović, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, u opširnom osvrtu na  jučerašnja događanja u Banjaluci u kojme je sabrao zamjerke na račun Draška Stanivukovića.

„Tu prije svega mislim na Jelenu Trivić koja je sjedila negdje u četvrtom-petu redu Banskog dvora tokom svečane akademije, a po mom mišljenju morala je biti u prvom redu i na sastanku s Vučićem, a nisam vidio puno drugih poznatih lica. U izradi protokola morao je učestvovati gradonačelnik i njegov tim, kao domaćin, i morao je naći način da pokaže poštovanje prema Jeleni, Begiću, Borenoviću, ako ne prema saradnicima i saborcima iz drugih partija“, napisao je Vukanović.

Vukanović je gradonačelniku Banjaluke zamjerio i neka „srdačna rukovanja i osmijehe“, uz napomenu da se ne smiju u drugi plan stavljati ljudi „koji su pomogli Drašku da danas bude na čelu Banjaluke, jer se time šalje loša poruka“.

„Ranije sam upozorio gospodina Stanivukovića da mora biti obazriviji i voditi računa da svojim potezima ne ponižava i ne povređuje saradnike i saborce, poigrava se sa ljudima i gleda samo sebe, ali izgleda da nije bilo dovoljno. Da me interesuje neka funkcija do sada bih se za nju izborio, i spreman sam sutra potpisati da ću se povući sa svake kandidature i pozicije ako će to dati rezultat i pobjedu. Ali prvo je bespotrebno gospodin Stanivuković lansirao priču o nekakvom nadstranačkom pokretu bez ikakvih konsultacija sa bilo kim, a onda juče na Elti rekao da od toga nema ništa“, piše Vukanović.

Srtanivukoviću zamjera i što je prije nekoliko dana, pred sastanak opozicije, kako kaže, namjerno organizovao sastanak i doveo u neprijatnu situaciju načelnika opštine Teslić Milana Miličevića, predstavljajući sebe i njega kao najbolje kandidate za dvije funkcije.

„I tako je na mala vrata, pokušavajući da sve ostale eliminiše i dovede pred svršen čin, kao što je uradio sa kandidaturom za gradonačelnika Banjaluke. To u najmanju ruku nije korektno“, poručuje Vukanović i dodaje da se nada kako će Stanivuković ovu kritiku shvatiti kao dobronamjernu, te da će “spoznati gdje griješi i promijeniti svoj odnos prema ljudima koji ga podržavaju i sa kojima godinama sarađuje“.

Ostavite komentar: