Nosović: Finansijski pomoći naugroženije logoraše

Savez logoraša Republike Srpski, u saradnji sa Vladom i resornim ministarstvom, pokušava da obezbijedi sredstva da bi pomogao najugroženije članove kojima se finansijska situacija pogoršala usljed epidemije virusa korona, izjavio je predsjednik Saveza Anđelko Nosović.

“Vlada nam je pomogla da najugroženijim kategorijama damo simboličnu pomoć, a u saradnji sa resornim ministrom i ministarstvom pokušavamo da iznađemo olakšavajuće okolnosti i pomognemo našu populaciju”, pojasnio je Nosović.

Nosović je rekao novinarima da su ovo pitanje razmatrali na današnjoj sjednici Upravnog odbora, a o tome razgovaraju i na sjednici Predsjedništva Saveza koja je u toku.

On je dodao da Savez sada broji više od 30.000 logoraša, za razliku od početka kada ih je bilo oko 50.000, ali je taj broj smanjen prirodnom selekcijom.

Nosović je rekao da porodice logoraša nakon njihove smrti nemaju nikakva prava, dok su sve druge kategorije riješene na neki način.

“To je populacija koja je veoma stradala u proteklom ratu i prema kojoj bi država trebalo da se odnosi dostojanstveno, jer smo mi autentični svjedoci svih tih događaja iz proteklog rata”, naglasio je Nosović.

Nosović je naglasio da se na današnjim sastancima pokušava uspostavti funkcionisanje Saveza u punom kapacitetu, kao i da se radi na tome da se poboljša saradnja sa institucijama Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, u Savezu je bilo dosta problema, jer jedna manja grupa smatra da oni treba da vode Savez, te da će danas raspravljati o prijedlogu izmjene Statuta Saveza logoraša.

 

Izvor: Srna

Ostavite komentar: