“Nesporna činjenica”: Linta tvrdi da mnogi dokazi potvrđuju da je Sarajevo antisrpski grad

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta rekao je da mnogi dokazi potvrđuju nespornu činjenicu da je današnje Sarajevo antisrpski grad, a jedan od njih je promjena naziva ulica i trgova u imena osvjedočenih fašista i ratnih zločinaca, kao i postavljanje tabli na kojima piše da su Srbi “agresori i zločinci”.

Linta je podsjetio da je najmanje 150 ulica i trgova preimenovano, koje su prije građanskog rata nosili imena istaknutih Srba ili imena srpskih mjesta, gradova i drugih toponima. Prema njegovim riječima, potpuno je jasno da je cilj bošnjačkih vlasti na čelu sa SDA da na svaki način zatru tragove viševjekovnog postojanja Srba u Sarajevu i njihov ogroman doprinos stvaranju i kulturnom uzdizanju tog grada.

Sarajevske ulice su, kako je naveo, umjesto srpskih heroja i antifašista, nazvane po osvjedočenim fašistima i ratnim zločincima iz vremena NDH i skoro svim viđenijim saradnicima ustaškog režima koji je počinio genocid nad srpskim narodom.

On je podsjetio i na ulicu 10. brdske brigade čiji je komandant bio zloglasni Mušan Topalović Caco koji je organizovao masovno ubijanje Srba na Kazanima, saopšteno je iz Saveza Srba regiona.

“Pored skandaloznih, ali očekivanih promjena naziva ulica i trgova, u Sarajevu su postavljene ratnohuškačke i srbomrzačke table na zgradi Gradskog vijeća i na drugim mjestima na kojima piše da su Srbi ‘agresori i zločinci'”, naveo je Linta.

Ostavite komentar: