Nešić traži smjenu Turkovićeve: Veličala zločin nad pripadnicima JNA

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Nešić pozvao je predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju da pokrene postupak smjene ministarske spoljnih poslova Bisere Turković.

”Pozivam predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju da odmah pokrene postupak za smjenu ministarke inostranih poslova Bisere Turković zbog njene jučerašnje ogavne izjave kojom je na najradosniji pravoslavni praznik – Vaskrs –  prijetila, vrijeđala i veličala zločin nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj”, kaže Nešić, koji je i predsjednik DNS-a.

On ističe da je čitav mandat Turkovićeve obilježen skandalima, neradom i blokadama.

“Blokirala je formiranje radne grupe za Trgovsku goru, blokira uvođenje prelevmana na meso i zaštitu domaće proizvodnje, blokirala je nabavku vakcina iz Rusije, dočekivala je respiratore namijenjene Crnoj Gori, omalovažavala donaciju vakcina Srbije, potpuno eliminisala Srbe sa rukovodećih pozicija u Ministarstvu kojim rukovodi itd. Sada nam na Vaskrs šalje ratne pokliče po uzoru na svog partijskog šefa Bakira Izetbegovića i poručuje da je zločin na 42 vojnika JNA koja su napuštala Sarajevo i ranjavanje njih 71 herojstvo koje treba biti uzor u nekakvoj ‘odbrani institucija BiH”’, navodi Nešić.

On ističe da niko ne ruši institucije BiH kao Turkovićeva koja će ostati upamćena i po tome da je, u stilu Marije Antoanete, umjesto vakcina građanima ponudila urme.

Turkovićeva je juče masakr nad vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj nazvala ”najvažnijom pobjedom u odbrani države” i dodala:

”Napadi na institucije države, danas drugim sredstvima, još nisu prestali. Naša je obaveza braniti ih i graditi jednakim žarom i odgovornošću kao što su to činili i naši hrabri branitelji prije 29 godina”.

Nešić ističe da je bruka i sramota da resorno Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske obilježavanje godišnjice u Dobrovoljačkoj ulici odgodila za 10. maj, umjesto da ga obilježavaju onda kad se zločin desio, ne želeći “remetiti” sebi praznik i neradni dan.

Ostavite komentar: