Nešić traži reakciju međunarodne zajednica: Odredite se prema zapaljivim izjavama Izetbegovića

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić pozvao je međunarodnu zajednicu da se jasno odredi prema zapaljivim izjavama Bakira Izetbegovića o prebrojavanju Bošnjaka kojom insuinira o nekakvom ratnom pohodu.

Nešić je ocijenio da je malobrojni skup ispred OHR-a pokazao da Bošnjaci ne podržavaju politike Izetbegovića i njegovih kolega koje siju sukobe i mržnju, navodeći da su sve političke partije sa sjedištem u Sarajevu jedva uspjele sabrati 3.500 aktivista.

Prema njegovim riječima, Izetbegoviću, ako se ratuje, neka ratuje u svoja četiri zida.

“Junak iz trezora opet bi bio u trezoru, a tuđu djecu bi u smrt slao. U ovoj zemlji je prošli vijek bio vijek stradanja i zato naredna tri vijeka moraju biti vijekovi mira i izgradnje”, rekao je Nešić.

On je istakao da je Izetbegović posvađao Bošnjake sa cijelim regionom, Srbima i Hrvatima, a na kraju i međusobno, te da je potpuno jasno da sadašnje partije sa sjedištem u Sarajevu nisu sposobne da narodu donesu bolji život.

Nešić je napomenuo da je Izetbegović obećavao 100.000 radnih mjesta, a zaposlio je 300.000 Bošnjaka u Njemačkoj i Austriji, kao i da je obećavao da će BiH 2022. biti punopravna članica EU, a još nije ni kandidat, saopšteno je iz DNS-a.

Ostavite komentar: