Nešić poručio: Džaferović će Moskvu i Beograd optužiti i za raspad Zabranjenog pušenja

Šefik Džaferović, bošnjački član Predsjedništva BiH, na sastanku sa generalnim sekretarom NATO-a nastavio je da odgovornost sebe i svoje partije svaljuje na druge. I on i mi znamo da stavovi koje je iznio nisu stavovi BiH nego njegove SDA i 10 odsto stanovništva BiH koje ih podržava. Za krizu u BiH kriva je isključivo SDA koja je produkovala sve probleme i krize, izjavio je predsjednik DNS Nenad Nešić.

”SDA je kriva što nema Vlade Federacije BiH. SDA je kriva što su podvalili Fadilu Novaliću respiratore. SDA je odgovorna za isključivost i govor mržnje ka Srbima, Republici Srpskoj i Srbiji. Čak i kad doniraju vakcine i ulažu sredstva ovdje”, rekao je Nešić

Nešić tvrdi da je izvorište svih problema u BiH želja SDA da dominira i vlada sa BiH po principu unitarizma i centralizma.

”SDA, Bakir i on nismo ‘mi’ kao što je pokušao lažno predstaviti njihove stavove kao stavove BiH. I zbog takvog ponašanja, zbog te nepresušne želje SDA da negira volju srpskog i hrvatskog naroda, svi zajedno jesmo u blatu u kojem smo”, ocijenio je predsjednik DNS-a.

On smatra da kriza u BiH ni na kakav način nije povezana sa ratom u Ukrajini.

“Dosadni ste već brukajući ovu zemlju kao neke uplakane tužibabe iz prvog razreda. U vremenima kada je potrebno da olakšamo život građanima, damo nadu i izvjesnost vi se bavite mržnjom. Hrana i život poskupljuju, čovječe, a ti ćeš otići opet u neku prestonicu i možda optužiti Beograd ili Moskvu za raspad originalnog Zabranjenog pušenja.”, zaključuje Nešić.

Dodaje da kriza u BiH postoji jako dugo, odnosno od momenta kada su Bošnjaci izabrali svog hrvatskog člana Predsjedništva.

“To je bio prvi korak ka snu o uništenju Republike Srpske . E, tu ćete polomiti zube jer ću kao član predsjedništva BiH iz srpskog naroda uvijek imati snagu zajedništva srpskog naroda iza sebe”, naglašava Nešić.

Ostavite komentar: