Nešić odgovorio Borenoviću: “Kralj kompenzacije” dijelio ideje sa Bakirom

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić nazvao je predsjednika PDP-a Branislava Borenovića “kraljem kompenzacije” i istakao da je dijelio ideje sa liderom SDA Bakirom Izetbegović.

Nešić je upitao Borenovića ko nije smio pokrenuti inicijativu za smjenu ministra spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković i ko tri godine nije izrekao ni jednu kritiku na račun SDA.

“Vi iz opozicije ili ja”, upitao je Nešić nakon što ga je Borenović nazvao “trećim ljiljanom”.

”Javio se i treći ljiljan. Direktno po nalogu šefova Bakira i Mileta”, napisao je Borenović na tviteru.

Nešić to smatra primitvnim i to, kako je rekao, dolazi od čovjeka koji je dva dana pred izbore u Prijedoru dijelio ideje sa Bakirom Izetbegovićem i Mirkom Šarovićem.

On je upitao Borenovića i ko je išao kod Izetbegovića kako bi se dogovarala vlast nakon izbora.

“Da li sam ja tebe ili ti mene pitao hoće li poslanik DNS-a biti peti poslanik nakon oktobra da formiramo Savjet ministara sa SDA? Ko je sa Bakirom dogovarao vlast SDS, PDP i SDA? Ti ili ja?”, pitanja su, koja je i danas nastavio da postavlja Nešić.

Imao je i pitanja u vezi sa referendumom za opoziv načelnika Bratunca Srđana Rankića, te je upitao Borenovića da li glas 3.000 Srba u Bratuncu, među kojima gotovo da nema onog koji nije osjetio zločine Nasera Orića, za Borenovića nisu Srbi, saopšteno je iz DNS-a.

Ostavite komentar: