Nešić o Šaroviću: Nema energije i ne može pobijediti na izborima

Nenad Nešić, kandidat DNS-a za srpskog člana Predsjedništva BiH rekao je da lider SDS-a Mirko Šarović nema energije i ne može pobijediti na izborima.

“Uvažavajući gospodina Mirka Šarovića, on nema nikakve šanse da pobijedi Željku Cvijanović na izborima u oktobru. Jedini koji može to u ovom trenutku, što govore sva istraživanja, sam ja. Nije zahvalno govoriti o sebi, ali nažalost sam i kandidat i predsjednik, pa moram nekada da kažem neke stvari. DNS želi da gradi puteve budućnosti, a ne da obnavljamo puteve prošlosti i to i jeste treći put”, rekao je Nešić na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon sjednice Predsjedništva stranke.

On kaže da je spreman sa svima da sarađuje ko je spreman da podrži njihov treći put za Srpsku.

“Sa druge strane imaćete ostatak opozicije koji će nazivati Dodika lopovom, a sa Dodikove strane imaćete da će opoziciju nazivati izdajnicama. To nije nešto što narod treba. Mi želimo da povećavamo plate, a ne nacionalne tenzije. To jeste treći put, put DNS-a. U narednim danima očekujem podršku pojedinih političkih partija”, rekao je Nešić.

Nešić kaže da “Srpska nije crno-bijeli svijet za koji se bore srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i lider SDS-a Mirko Šarović, već je srpski svijet – crven, plav, bijel”.

“Ako je Šarović promjena, onda ovdje nešto ne štima”, rekao je predsjednik DNS-a.

Predsjedništvo DNS-a usvojilo je liste kandidata i nosioce lista za Narodnu skupštinu Republike Srpske i parlament BiH.

On je naveo da DNS za Izbornu jedinicu jedan – Banjaluka, Prijedor i Gradiška za parlament BiH nije odredio nosioca liste, što će biti učinjeno naknadno.

Nešić je rekao da je Republici Srpskoj danas potrebno jedinstvo i da je samo tako moguće sačuvati Srpsku. Istakao je da DNS želi ekonomski snažnu Srpsku sa jakim zdravstvom i obrazovanjem, te da su u ovoj stranci otvorena vrata svima koji žele ovaj, treći put kojim treba da ide Srpska.

On je naglasio da treba povećati plate, a ne nacionalne penzije, dodavši da je to put DNS-a.

Ostavite komentar: