Nešić o deklaraciji o dizanju tri prsta: Јa sam ponosni Srbin koji se rodio i otjeran je iz Sarajeva

Nemam nikakvu namjeru da se izvinjavam zato što sam Srbin, zato što imamo naše pozdrave, imena ili krsnu slavu, naveo je u saopštenju predsjednik DNS-a Nenad Nešić reagujući na deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija.

“Manipulacija je žrtvama rata da neko 2023. godine, činjenicu da postoje ponosni Srbi u Savjetu ministara koristi u izradama Deklaracija koje ovo društvo dalje dijele i ne dozvoljavaju mu da 30 godina iskorači. Јa sam ponosni Srbin koji se rodio i otjeran je iz Sarajeva u koji su gospoda iz SDA poslije rata došli”, navedeno je u saopštenju Nešića koji je i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH.

Dodaje, da bi iskoračili, za početak, svi treba da prihvate da postoje različiti narodi, različiti običaji, različite vjere i različiti pogledi na bližu i dalju istoriju.

“Da bi postojala zajednička budućnosti mora se prihvatiti da postoje i Republika Srpska, i Srbi u Savjetu ministara, postoje i Dodik i Nešić, koje oni vole nešto manje, a postoji i Nebojša Vukanović koga vole nešto više. I bez nas, kao i bez Bošnjaka i Hrvata, ova zemlja je jednostavno nemoguća. Znam ja šta je problem inicijatorima deklaracije iz SDA. Oni ne umiju drugačije da se nose sa padom sa vlasti nego da svoj narod i politiku svog naroda drže u mržnji i prošlosti kako bi opstali”, istakao je Nešić.

Podsjećamo, Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija, a koju je predložio Klub SDA, čiji je lider Bakir Izetbegović dizao četiri prsta, kako se pozdravljaju pripadnici zabranjene egipatske organizacije “Muslimansko bratstvo”.

Ostavite komentar: