Nešić nakon izjava Šmita: Ispadom u Goraždu dokazao da je suvišan

BiH treba da ide ka EU, a ne da bude protektorat kojim će da upravlja Kristijan Šmit bez legitimiteta iskazanog izbornom voljom građana, koji je dnašnjim ispadom u Goraždu dokazao da je suvišan, izjavio je Srni predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Nešić je istakao da je Šmit “kao institucija” prevaziđen, što je danas i potvrdio.

“Nama on ovdje ne treba i njegove reakcije danas u Goraždu su dokaz da je suvišan. Gospodine Šmit, galamite na one na koje ste naučili i gdje ste naučili, a ovdje nećete”, naglasio je Nešić.

On je upitao i bošnjačku političku elitu koja, kako je naveo, toliko voli Šmita, ali i bošnjački narod, da li žele da neki stranac galami na njih u njihovoj zemlji?

Šmit je danas nakon pitanja novinara u Goraždu o izmjenama Izbornog zakona BiH počeo da galami, govoreći da mu je dosta političkih igara.

Kristijan Šmit, visoki predstavnik u BiH kojeg ne priznaju vlade Rusije, Kine i vlasti Republike Srpske , nametnuo je juče odluku o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH koje se odnose na, kako je rekao, paket transparentnosti izbora, dok je za politički dio ostavio još vremena domaćim političarima.

Ostavite komentar: