Nešić jasan: DNS će uvijek podržati veto srpskog člana Predsjedništva BiH bez obzira iz koje je partije

Vršilac dužnosti predsjednika DNS Nenad Nešić poručio je povodom predstojeće posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske da će ova stranka uvijek podržati veto srpskog člana Predsjedništva BiH bez obzira iz koje političke partije dolazi.

Nešić smatra da ne treba dozvoliti, ni danas ni u budućnosti, da srpski član bude preglasan u Predsjedništvu BiH.

On je danas u Brčkom, gdje je održana sjednica Odbora stranke, rekao novinarima da ljudi koji budu nosili listu DNS na predstojećim lokalnim izborima imaju znanje, volju i energiju da ostvare interese građana Brčkog i Republike Srpske.

“Brčko po mjeri građana – to je cilj DNS koji želi da unese novu energiju i novi način rada u distriktu”, rekao je Nešić.

Prema njegovim riječima, Brčko ima dobar geografski položaj i ako budu domaćinski korištena budžetska sredstva sigurno može ostvariti dobar privredni rast.

Nosilac liste kandidata DNS za poslanike u Skupštini distrikta Đorđe Popović siguran je da će ova stranka biti dio političke scene u distriktu, te da DNS vidi u koaliciji sa nekom od srpskih stranaka.

“Imamo dovoljno kvaliteta da ostvarimo dobar izborni rezultat. Daćemo sve od sebe da se situacija u distriktu popravi. Afirmisaćemo interese srpskog stanovništva”, istakao je Popović.

Sjednici brčanskog DNS, na kojoj su promovisani kandidati stranke za predstojeće lokalne izbore, prisustvovali su rukovodstvo i članovi Glavnog odbora stranke.

Ostavite komentar: