“Nepotrebno zakazivanje sjednice”: Šarović ponovio da SDS neće podržati odluku u vezi sa memorandumom

Predsjednik SDS Mirko Šarović smatra da Memorandumom CIK BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme nije ugrožen vitalni nacionalni interes i ponovio da ova politička partija neće podržati odluku o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika po kojoj je Odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma veoma štetna po vitalne interese Srpske.

“Potpuno je nepotrebno zakazivanje posebne sjednice u vezi sa ovim memorandumom koji nema ni status međunarodnog sporazuma”, rekao je Šarović na konferenciji za novinare u Banjaluci uoči početka posebne sjednice republičkog parlamenta o ovom pitanje.

Šef Kluba poslanik SDS u Narodnoj skupštini Srpske Miladin Stanić smatra da nema potrebe za posebnom sjecnicom.

Narodna skupština Republike Srpske razmotriće danas na posebnoj sjednici Prijedlog odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika po kojoj je Odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između CIK BiH i Međunarodne Fondacije za izborne sisteme, veoma štetna po vitalne interese Srpske.

Posebnu sjednicu Narodne skupštine zatražio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik koji je odluku o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između CIK BiH i Međunarodne Fondacije za izborne sisteme, usvojenu bez konsenzusa 27. avgusta na sjednici Predsjedništva BiH, proglasio veoma štetnom po vitalne interese Republike Srpske.

Ostavite komentar: