Nekadašnji lider “pao” na listi: Evo koliko je u glasova osvojio Dragan Čavić

Bio je predsjednik Republike Srpske, predsjednik i potpredsjednik Srpske demokratske stranke, lider Demokratske partije, potom NDP-a i jedan od najglasnijih kritičara vlasti iz poslaničke klupe.
Dragan Čavić, na ovim opštim izborima kandidat ispred koalicije Socijalistička partija-NDP-SNP, osvojio je svega 964 glasa ili 17,23 odsto od glasova te koalicione liste u izbornoj jedinici tri za Narodnu skuštinu Republike Srpske.
Zahvaljujući tom broju glasova, Čavić je sa četvrte pozicije na listi pao na šestu.
To pokazuje da mu građani još nisu oprostili što je odlučio da nekadašnju poziciju ljutog poslanika-opozicionara zamijeni političkim angažmanom u vladajućoj koaliciji.
Očigledno nije pomoglo ni to što se kao direktor Elektrokrajine, Čavić, po mnogim ocjenama, pokazao kao dobar izbor koji je uspio da reorganizuje to preduzeće.
Dragan Čavić je do 2006. godine bio predsjednik SDS-a, a dvije godine kasnije tu stranku je napustio i osnovao Demokratsku partiju, koja je kasnije prerasla u NDP. Prije toga, od 2002-2006. godine, Čavić je bio predsjednik Republike Srpske, kada je tu poziciju na izborima izgubio od Milana Jelića.
Nakon izbora 2018. godine, Čavić je ušao u koaliciju sa strankama okupljenim oko  SNSD-a.

Ostavite komentar: