Nećemo pomoći Miloradu Dodiku da dođe na vlast u Sarajevu

SDS neće pomoći SNSD-u da dođe na vlast u Sarajevu, niti će podržati ideju o stvaranju velike srpske koalicije u zajedničkim institucijama BiH.

To za Insajder otkrivaju izvori iz vrha SDS-a, komentarišući domete za sutra najavljenog sastanka lidera parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Navodeći da se SDS neće protiviti zajedničkom nastupu srpskih političkih stranaka u Sarajevu kad je u pitanju zaštita vitalnih nacionalnih interesa ili neke druge važne teme u vezi sa zaštitom prava i ustavnog položaja Republike Srpske, naši sagovornici, međutim, ističu da to ne znači da će najveća opoziciona politička partija u RS pomoći SNSD-a da uđe u vlast u Sarajevu.

– Na današnjoj sjednici Predsjedništva SDS-a razgovoraće se o pozivu predsjednika Srbije. Predsjednik SDS-a Mirko Šarović sigurno će prisustvovati sutrašnjem sastanku u Beogradu, a očekujemo da će jedna od tema biti i mogućnost stvaranja koalicije svih stranaka iz Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH. U principu, SDS nema ništa protiv takve ideje, ali jedino pod uslovom da se priča o svesrpskom jedinstvu prenese i na Republiku Srpsku. Ako neko misli da će SDS podržati Milorada Dodika i SNSD da uđu u vlast u Sarajevu, a da istovremeno naša stranka ostane opozicija u Srpskoj – od toga nema ništa! Velika srpska koalicija je moguća, ali jedino na svim nivoima i pod uslovom da SDS dobije značajno učešće u vlasti u Republici Srpskoj, a ne simbolične mrvice. Budući da Dodik ni ne pomišlja da nam tako nešto ponudi, ne pada nam na pamet da pomažemo SNSD-u da uđe u vlast na nivou BiH – ističu naši izvori.

Kako je ranije najavio srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik, sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s liderima najvećih političkih partija iz Republike Srpske trebalo bi da se održi sutra popodne u Beogradu.

 

Izvor:(Insajder)

 Ostavite komentar: