“Nasljednik” Gordane Tadić: Kajganić novi vršilac dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH

Na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH izabran je vršilac dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH. Gordanu Tadić, koja je danas smijenjena, zamijeniće Milanko Kajganić.

Njega je predložilo podvijeće VSTV, a članovi ove institucije su ga izabrali sa sedam glasova za, tri protiv i tri suzdržana, prenosi Klix.

Milanko Kajganić je rođen u Doboju 1975. godine. Srednju školu unutrašnjih poslova je završio u Banjaluci 1994. godine, a 1998. godine je diplomirao na Višoj školi unutrašnjih poslova u Banjaluci. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Banjaluci 2005. godine, a pravosudni ispit je položio 2008. godine.

U periodu od 1994. godine do 2006. godine je radio u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na raznim poslovima, od policajca, komandira voda, inspektora u Odjeljenju za suzbijanje proizvodnje i prometa opojnih droga i na kraju inspektora za unutrašnju kontrolu. Od početka 2007. godine do marta 2014. godine je bio zaposlen u Specijalnom tužilaštvu u Banjaluci.

Odlukom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća je u martu 2014. godine imenovan na poziciju tužioca u Tužilaštvu BiH, koju je počeo obavljati 15. marta iste godine.

Gordana Tadić će, kako je ranije odlučeno, biti premještena s mjesta glavne tužiteljke Tužilaštva BiH na mjesto tužiteljke tužilaštva BiH.

Ostavite komentar: