Narodni front odlučio: Jelena Trivić kandidat za gradonačelnika Banjaluke

30.03.2024. | 15:34

U Banjaluci je danas održana sjednica Glavnog odbora Narodnog fronta na kojoj je odlučeno da Narodni front ponudi kandidate za gradonačelnike ili načelnike opština za sljedeće lokalne zajednice: Banjaluka, Gradiška, Šipovo, Bratunac i Rudo

Na sjednici je doneseno niz unutarstranačkih odluka vezanih za pripreme za lokalne izobre koji će se održati u oktobru, a koji se tiču priprema za formiranje listi, posmatrača, izbornih štabova i ostalih operativnih pitanja.

“Na sjednici je razgovarano o kandidaturama za načelnike i gradonačelnike, gdje je donesen zaključak da Narodni front ponudi kandidate za sledeće lokalne zajednice: Banjaluka, Gradiška, Šipovo, Bratunac i Rudo, uz mogućnost da u još nekim malim opštinama takođe imamo svog kandidata za načelnika. Za pet navedenih lokalnih zajednica pregovaraćemo o podršci drugih iskrenih opozicionih stranaka i nastojaćemo da te pregovore završimo što prije”, saopšteno je.

FOTO: NF

Podsjećamo da je Jelena Trivić nekoliko puta najavala da će se vjerovatno kandidovati za mjesto gradonačelnika Banjaluke na predstojećim izborima, prenosi Mondo.

Trivićeva je prije nekoliko dana izjavila za BHRT da pregovori sa drugim opozicionim strankama još traju, osim sa PDP koji će “evidentno kandidovati Stanivukovića”, da je Narodni front donio svoje odluke, ali da ne izlazi u javnost dok se ne naprave određeni dogovori sa drugim iskrenim opozicionim snagama.

“Spremna sam da se suprotstavim, izađem i pobijedim dva kandidata režima, Stanivukovića i formalnog kandidata SNSD-a. Mislim da imam politički kapacitet za tu političku utakmicu. Očekujem podršku SDS, Liste za pravdu i red, Pokreta Banjaluka zove, ali i uglednih pojedinaca koji se dugo godina bore protiv režima Milorada Dodika”, izjavila je Trivićeva.