Naredba CIK-a: Sutra se ponovo broje glasovi sa pojedinih biračkih mjesta

Opštinska izborna komisija /OIK/ u Foči, nakon što je dobila naredbu Centralne izborne komisije BiH, sutra će ponovo brojati glasove sa pojedinih biračkih mjesta na kojima su birački odbori napravili greške prilikom popunjavanja obrazaca.

OIK će obavijestiti sve političke subjekte o ponovnom brojanju da bi poslali svoje posmatrače, a posebnim rješenjem imenovaće birački odbor koji će izvršiti brojanje, rekao je Srni predsjednik OIK-a Vide Vuković.

Za nivo Parlamentarne skupštine BiH ponovo će se brojati glasovi sa biračkog mjesta Miljevina, na kojem su pravo glasa iskoristila 532 birača, a za nivo predsjednika Republike Srpske sa biračkog mjesta Obilićevo, gdje je glasalo 518 birača.

Za nivo Narodne skupštine Republike Srpske brojaće se glasački listići sa pet biračkih mjesta, a to su Prijeđel, Miljevina, Dušanovo 1A, Dušanovo 1B, Dušanovo 2, na kojima je glasao 1.691 građanin.

Za biračko mjesto Velenići izvršiće se samo otvaranje vreća, bez ponovnog prebrojavanja glasova.

Na 35 redovnih biračkih mjesta u Foči glasalo je 9.848 od 16.441 upisanih birača, odnosno 59,9 odsto.

Za izbor srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske u Foči najviše glasova dobili su kandidati SNSD-a Željka Cvijanović i Milorad Dodik.

Za Parlamentarnu skupštinu BiH, SNSD je u Foči dobio 44,33 odsto glasova, ispred SDS-a koji ima 29,23 odsto, dok u trci za Narodnu skupštinu Republike Srpske trenutno SNSD ima 31,45 odsto, a SDS 27,62 odsto glasova.

Ostavite komentar: