“Najradije bih bacio bombu na sve ljude…”: Poslanik se javno izvinio zbog “nespretne izjave

Poslanik stranke “Narod i pravda” u Skupštini Brčkog Abdulah Iljazović uputio je danas javno izvinjenje svim građanima distrikta, zvaničnicima i predstavnicima svih nivoa vlasti u ovom mjestu, kao i supervizoru Majklu Skenlanu zbog njegove, kako je naveo, nespretne izjave da bi “najradije bacio bombu na sve ljude koji su sjedili na svečanoj sjednici održanoj 8. marta”.

“Iskreno mi je žao što se moja izjava krivo protumačila i izazvala bojazan među građanima Brčko distrikta, jer sam prilikom prvog medijskog nastupa uživo izjavio nešto što uopšte nisam mislio doslovno tako, nego sam iskoristio taj izraz kako bih opisao haotično stanje prouzrokovano lošim vođenjem distrikta”, navedeno je u Iljazovićevom saopštenju.
Pripadnici Specijalne jedinice brčanske policije pojačano obezbjeđuju zgradu Doma kulture u kojoj su smještene prostorije Skupštine distrikta nakon ove Iljazovićeve izjave.
Iljazović, koji je 2017. godine uhapšen i optužen za trgovinu drogom, u petak, 16. aprila je povodom prijetnji izrečenih u emisiji brčanske HIT televizije saslušan u Policiji distrikta.
“Kad sam prvi put bio na svečanoj sjednici, povodom 8. marta i kada sam ušao u Dom kulture, prvo što sam pomislio kad sam vidio sve one ljude, trebalo bi ovdje baciti jednu bombu, da se sve riješi ovo. To je bila moja prva pomisao. Zamislite kakvi su ljudi tamo”, rekao je Iljazović u emisiji u četvrtk, 15. aprila.
Ovoj svečanoj sjednici Vlade i Skupštine prisustvovao je i supervizor za Brčko.
Od ove prijetnje još se nije ogradio nijedan politički subjekt u Brčkom, čak ni iz Iljazovićeve stranke “Narod i pravda”, čiji je lider Elvedin Konaković.

Ostavite komentar: