Na prijedlog Tegeltije: Vlada Srpske jedina imenovala predstavnike u pet radnih grupa

Vlada Republike Srpske imenovala je svoje predstavnike u pet radnih grupa koje je predložio predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija sa ciljem usaglašavanja rješenja za koja su privrednici iskazali interes, rečeno je Srni u Vladi Srpske.

Zaključno sa današnjim danom prijedloge nisu dostavili Ministarstvo finansija i trezora i Ministarstvo komunikacija i transporta u Savjetu ministara, te Ministarstvo finansija Federacije BiH, Ministarstvo prometa i komunikacija i Ministarstvo razvoja, preduzetništva i obrta Federacije BiH.

Jedna od tema današnjeg sastanka premijera Srpske i FBiH Radovana Viškovića i Fadila Novalića sa predsjedavajućim Savjeta ministara biće i imenovanje predstavnika u radne grupe.

Predsjedavajući Tegeltija predložio je formiranje pet radnih grupa iz pet oblasti – zaštita domaće privrede, smanjenje opterećenja rada, porez na dodatu vrijednost, saobraćaj i javne nabavke.

Zadatak članove ovih radnih grupa je da pripreme analizu stanja u oblasti za koju su zadužene, istraže rješenja za unapređenje navedene oblasti, te predlože Savjetu ministara rješenja koja će unaprijediti pojedine oblasti.

Iz kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara 10. jula upućen je dopis svim institucijama koje su trebale da dostave imena svojih predstavnika u radne grupe.

Ostavite komentar: