MUP RS proslavlja krsnu slavu: Policija Srpske radi svoj posao uprkos izazovima

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske danas proslavlja krsnu slavu – Svetog Arhangela Mihaila.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Banjaluci da je važno da institucije Srpske rade svoj posao i obezbjeđuju sve potrebne uslove za rad pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

– Na lokalnom, regionalnom i globalnom planu postoje brojni bezbjednosni izazovi zbog čega je za građane, njihovu imovinu i ustavni poredak Srpske važno da MUP radi svoj posao. On to radi, uprkos pomenutim izazovima – rekla je Cvijanovićeva novinarima, nakon što je u kompleksu Centra za obuku MUP-a Srpske u Zalužanima osveštana crkva posvećena Svetom arhangelu Mihailu, koji je i krsna slava MUP-a.

Premijer Srpske Radovan Višković čestitao je krsnu slavu svim policajcima Srpske, te poručio da Republika računa na MUP kao na stub svoje državnosti i bezbjednosti građana.

Premijer Srpske Radovan Višković čestitao je krsnu slavu svim policajcima Srpske, te poručio da Republika računa na MUP kao na stub svoje državnosti i bezbjednosti građana.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izrazio je zadovoljstvo što je danas osveštan Hram Svetog arhangela Mihaila, povodom istoimene krsne slave MUP-a.

– On je posvećen svim našim poginulim junacima u proteklom ratu. Njih 782 dala su živote za Srpsku, svoj narod i vjeru i ovo je dokaz da ih MUP nikada neće zaboraviti – rekao je Lukač, koji je kum Hrama.

Lukaču je uručen je Orden Svetog kralja Milutina koji mu je povodom zahvalnosti za podizanje crkve dodijelio Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve.

On je dodao da je riječ o jedinstvenom hramu u pravoslavnom svijetu, jer su u njemu, pored ikona, uklesana imena i prezimena svih poginulih pripadnika MUP-a.

Crkvu je u okviru obilježavanja krsne slave MUP-a osveštao Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Јefrem, a nakon toga je služena i Sveta arhijerejska liturgija i parastos poginulim pripadnicima MUP-a Srpske.

Osveštanju Spomen-crkve prisustvovali su i direktor Policije Srpske Darko Ćulum, ministri u Vladi, poslanici u Narodnoj skupštini, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, kao i brojni pripadnici MUP-a Srpske, predstavnici policija Srbije, Makedonije i Crne Gore, gosti i ličnosti iz javnog, političkog i društvenog života.

 

Izvor:(RTRS)

 Ostavite komentar: