MUP RS: Proces glasanja odvija se mirno, još nije otvoreno 7 biračkih mjesta

Štab Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske “Izbori 2022“ prati i preduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije u Republici Srpskoj na dan opštih izbora u BiH.

Sedam biračkih mjesta u Republici Srpskoj još nije otvoreno od ukupno 2.140 birališta, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Iz MUP-a su naveli da je riječ o po jednom biračkom mjestu na području policijskih uprava /PU/ Prijedor, Zvornik i Banjaluka i četiri biračka mjesta na području PU Bijeljina.

“Proces glasanja se odvija mirno, bez incidenata”, saopšteno je iz MUP-a.

Kako se dodaje, zbog održavanja opštih izbora, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a Republike Srpske (referati ličnih karata, prebivališta, boravišta i JMB, uključujući akviziciju) rade danas do 19 časova.

Iz MUP-a podsjećaju da je, u cilju preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji povodom održavanja opštih izbora na području BiH, donesena naredba o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju danas od ponoći do sutra u šest časova.

“Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni dan neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija. U istom vremenskom intervalu na području Republike Srpske zabranjen je i saobraćaj za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase”, zaključuje se u saopštenju.

 

 

 

 

Ostavite komentar: