Mogerini poručila Tačiju: Nema više vremena za gubljenje

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost saopštila je da je u razgovoru s predsjednikom tzv. Kosova ponovila da je neophodno ukidanje taksi na robu iz centralne Srbije.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini saopštila je da je u razgovoru s predsjednikom tzv. Kosova Hašimom Tačijem ponovila da je neophodno ukidanje taksi na robu iz centralne Srbije kako bi što pre bio nastavljen dijalog Beograd-Priština.

“Razgovarala sam s Hašimom Tačijem: ponovila sam da takse moraju da se ukinu kako bi dijalog bio nastavljen što prije”, napisala je Mogerinijeva na svom Tviteru. Ona je dodala da je nomalizacija odnosa ključna za Kosovo, Srbiju, Zapadni Balkan, EU. “Nema više vremena za gubljenje”, poručila je ona.

Oglasio se i Tači koji je na svom tvitu zahvalio visokoj predstavnici i naveo da je tzv. Kosovo posvećeno i ujedinjeno u cilju da zatvori “bolno poglavlje prošlosti kroz dijalog sa Srbijom uz posredstvo EU”.

“Sveobuhvatni mirovni sporazum doneće pomirenje između naše dve zemlje i omogućiti članstvo Kosova u UN, EU, NATO”, napisao je Tači, prenose Novosti.rs.

 

Ostavite komentar: