Mirko Šarović ne zna koga da postavi za zamjenika predsjednika SDS-a

Izbor zamjenika predsjednika SDS-a neće se naći na dnevnom redu konstitutivne sjednice Glavnog odbora SDS-a koja je zakazan za sutra u sjedištu Gradskog odbora Banjaluka.

Kako ATV saznaje, predsjednik ove stranke Mirko Šarović, i nakon dva mjeseca od unutarstranačkih izbora, ne može da odluči ko je dostojan ove pozicije. Jedini Šarovićev prijedlog Glavnom odboru biće krnje Predsjedništvo stranke. U sastavu će, kako nezvanično saznajemo od izvora bliskog stranci, biti Vukota Govedarica, Mladen Bosić, Milan Miličević, Mićo Mićić, Nemanja Vasić i Rado Savić, što je svega šest od 15 imena.

Ne može, a da se ne primjeti da na Šarovićevoj listi imena za Predsjedništvo nema nikoga iz Banjaluke i uopšte Krajine. Analitičari kažu, povlače se pogrešni potezi.

“Ako nema potpuno novih ljudi u SDS-u, a teško da ih ima sada, jer ne može se napraviti taj diskontinuitet potpun u SDS-u, bar u ovom vremenu u kome se sada nalazi SDS. Princip koji ja mislim da je dobar za Šarovića da za svoje saradnike povuče ljude iz onih djelova SDS-a gdje se još uvijek postižu dobri rezultati. Naravno, uz ovaj problem koji sam naveo da Doboj nije više centar SDS-a, a bilo bi važno za Šarovića i za stranku da on bude to ponovo što jeste”, kaže Dragomir Vuković, analitičar.

Šaroviću su, izgleda, drugačiji prioriteti. Umjesto konsolidacije, kako tvrdi ATV-ov izvor, predsjedniku SDS-a je u fokusu Savjet ministara. Obećane konsolidacije ni na vidiku. Tome u prilog ide i činjenica da u Glavnom odboru nije bilo mjesta za Sonju Karadžić Jovičević, Aleksandru Pandurević, Darka Babalja, Marinka Božovića i Dragana Mektića.

SDS-ovci danas mahom nisu htjeli komentarisati ovakvu situaciju pred sutrašnju sjednicu. Ostali su suzdržani, čekajući da vide šta im donosi konstitutivna sjednica i kakva će od sutra biti njihova zaduženja u SDS-u. Donedavno su svi bili ubjeđeni da bi Šarović za svog zamjenika mogao da postavi Milana Miličevića. Međutim, sada se nagađa da je ponovo u igri Govedarica, a možda se iza kulisa priprema veliko iznenađenje.

 

Izvor:(ATV) 

Ostavite komentar: