Ministarstvo želi ulagati u sve škole! Trivić: Stvaramo jednake uslove za sve đake u Srpskoj

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da je cilj Ministarstva da ulaže u sve škole u Republici Srpskoj i da stvara jednake uslove za pohađanje nastave za svu djecu.

“Ove godine u fokusu investicija je sanacija i rekonstrukcija toaleta i mokrih čvorova, kako bi iste uslove imali i đaci iz velikih centralnih škola, ali i oni u područnim školama u ruralnim krajevima”, rekla je Trivićeva novinarima u Staroj Dubravi kod Čelinca prilikom posjete Osnovnoj školi “Novak Pivašević”.

Trivićeva je navela da je jedna od škola u koju je Ministarstvo ove godine ulagalo upravo OŠ “Novak Pivašević”, koja ima 160 učenika u centralnoj i područnim školama.

“Prilikom današnje posjete ovoj školi uvjerili smo se da se ovdje provode sve mjere i preporuke Instituta za javno zdarvstvo kako bi se opasnost od infekcije virusom korona svela na minimum”, naglasila je Trivićeva.

Prema njenim riječima, uprava ove škole, prosvjetni radnici, pomoćno osoblje, te učenici i roditelji ulažu maksimalne napore kako bi djeca redovno pohađala nastavu u izmijenjenim uslovima, te da za sada nema nikakvih problema.

“Naša obaveza je da i dalje pratimo stanje na terenu u cijeloj Republici i vodimo računa o striktnom poštovanju mjera zaštite”, poručila je Trivićeva.

Direktor Osnovne škole “Novak Pivašević” Drago Railić rekao je da je nastava u ovoj školi počela u specifičnoj atmosferi, ali da sve funkcioniše u najboljem redu.

“Stvaramo dobre uslove za rad škole. Sanirali smo mokre čvorove i ispunili jedan od osnovnih uslova za siguran boravak djece u školi. Ostaje nam još sanacija svlačionica i toaleta koji su naslonjeni na fiskulturnu salu, ali to je projekat čijoj se realizaciji nadamo u nekom narednom periodu”, rekao je Railić.

Ostavite komentar: