Ministarka Davidović odgovorila SPS-u: Više nismo dio istog političkog tima, ostajem u Vladi

S obzirom na to da je rukovodstvo Socijalističke partija Srpske iznijelo stavove u koji nisu u skladu sa mojim političkim stavovima i opredjeljenjima imam potrebu da kažem da više nismo dio istog političkog tima, poručila je to Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Srpske, a kao odgovor na poziv pomenute stranke da podnese ostavku na mjestu ministra.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

“S obzirom na to da je rukovodstvo Socijalističke partija Srpske iznijelo stavove u koji nisu u skladu sa mojim političkim stavovima i opredjeljenjima imam potrebu da kažem da više nismo dio istog političkog tima.

Svoj radni vijek, koji traje već trinaest godina, započela sam u Vladi Republike Srpske, prvo kao volonter, potom kao službenik a onda i načelnik u Ministarstvu pravde. Preuzela sam funkciju ministra vjerujući u program Vlade Republike Srpske i trudila se od preuzimanja mandata da radim najbolje što mogu i u najboljem interesu građana Republike Srpske, pogotovo onog dijela populacije iz resorne nadležnosti ministarstva na čijem sam čelu. Vjerujući i dalje u ono što radim i u program Vlade Republike Srpske, želim da završim svoj mandat i realizujem i završim projekte koje sam započela jer iskreno vjerujem u uspješnu realizaciju našeg plana i programa.

Socijalistička partija Srpske je partija u kojoj su moji prijatelji, dobri i vrijedni ljudi, s kojima sam provela vrijeme vjerujući u naše zajedničke ciljeve ali u ovom momentu naši putevi se razilaze jer se rukovodstvo Socijalističke partije Srpske opredijelilo za jedan put na kojem ja sebe ne vidim. Кada bih se odlučila da krenem tim putem značilo bi da obezvređujem sve što sam do sada radila a to ne mogu učiniti jer kao odgovorna osoba stojim iza svakog svog postupka”, navodi se u izjavi ministra porodice, omladine i sporta, Sonje Davidović.

Ostavite komentar: