Ministar Đokić pojasnio: Zakon reguliše dodjelu koncesija u oblasti sporta

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić istakao je da se Prijedlogom zakona o izmjeni i dopunama Zakona o koncesijama, po hitnom postupku, reguliše dodjela koncesija u oblasti sporta.

Đokić je naveo da su razlozi za donošenje ovog zakona sadržani u potrebi propisivanja koncesione naknade za ustupljeno pravo i koncesione naknade za korišćenje koncesije u oblasti sporta, koja do sada nije bila propisana, a javila se potreba za dodjelu koncesija u toj oblasti.

Đokić je pojasnio da su ove zakonske izmjene iskorištene da se propiše primjena propisa na postupak izgradnje energetskih objekata instalisane snage manje od 250 kilovata, započete prije propisivanja obaveze da se za ove objekte zaključi ugovor o koncesiji, budući da u prošlosti za njih nije bilo takve obaveze.

“Donošenje ovog zakona po hitnom postupku je u opštem interesu. Koncesiona naknada za ustupljeno pravo utvrđena je procentualno u rasponu od dva do pet odsto u odnosu na planiranu investiciju”, naveo je Đokić obrazlažući predloženo zakonsko rješenje u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ostavite komentar: