Ministar Ćorić imenovao prve saradnike: Savjetnik i pomoćnik iz bijeljinskog SNSD-a

Nedeljko Ćorić, kadar bijeljinskog SNSD-a, prije tri sedmice imenovan je za ministra saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske.

Nakon imenovanja, angažovao je i najbliže saradnike, od kojih su dvojica njegovi sugrađani i iz iste stranke.

Za savjetnika ministra u Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske izabran je Željko Grebić.

Željko Grebić (35), diplomirani inženjer i master drumskog saobraćaja, rođen je u Bijeljini. Grebić je do sada radio u nekoliko preduzeća. Na samom početku karijere, volontirao je u Direkciji za izgradnju i razvoj Grada, oko pet godina radio je u „Jahorina autu“ i „Jahorina osiguranju“, nakon čega je dobio posao u „Elektro Bijeljini“. Deset mjeseci obavljao je funkciju vršioca dužnosti generalnog direktora preduzeća AD „Grad“, da bi se nakon toga ponovo vratio u „Elektro Bijeljinu“.

Prošle godine, Grebić je imenovan za načelnika Odjeljenja za privredu u Gradskoj upravi Bijeljina, piše portal “Dešavanja u Bijeljini“.

Dragan Stanimirović (38) imenovan je za pomoćnika ministra za drumski saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske.

„Dugogodišnji trud, rad i odricanja su se isplatili“, kaže Stanimirović.

Rođen je u Banovićima. Kada je imao dvije godine sa roditeljima je došao u Bijeljinu, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju. Nakon toga studirao je saobraćaj na Fakultetu tehnoloških nauka Univerziteta u Novom Sadu, gdje je završio osnovne i master studije. Na tom fakultetu je i doktorirao i stekao zvanje doktora nauka, sa prosječnom ocjenom 9,57 na doktorskim studijama. Objavio je veći broj naučnih radova u međunarodnim i domaćim časopisima.

Radni angažman je nastavio na Saobraćajnom fakultetu u Banjaluci, gdje je izabran u zvanje docenta. Što se tiče drugih radnih karakteristika i kompetencija, Stanimirović je sudski vještak saobraćajne struke. Posjeduje ogroman broj licenci, od izrade prostorno planske dokumentacije, projektno tehničke dokumentacije, licence za reviziju, licence za predavača i ispitivača iz poznavanja bezbjednosti saobraćaja. Sve licence su vezane za Stanimirovićevo stručno obrazovanje i usavršavanje.

Ostavite komentar: