Milunović: Pojedine lokalne zajednice neodgovorne prema ugroženim borcima

Ministar rada i boračko-invaidske zaštite Repubike Srpske Duško Milunović ponovo je pozvao lokalne zajednice da što prije završe obradu predmeta u vezi sa javnim pozivom za zbrinjavanje socijalno ugroženih demobilisanih boraca, kako bi im mogla biti pružena pomoć.

Milunović je naglasio da su određene lokalne zajednice neodgovorno ponijele i prema borcima i ovom rješenju koje, kako je istakao, Vlada Srpske želi da uspostavi kako bi poboljšala položaj naugroženijih demobilisanih boraca.

“Do sada su obrađena 11.433 predmeta, odnosno 80 odsto ukupno prijavljenih, dok je neobrađeno 2.837. Najveći broj predmeta je u gradu Banjaluka, gotovo 1.000”, rekao je Milunović novinarima u Banjaluci.

On je rekao da, osim Banjaluke, najmanji procenat obrađenih predmeta imaju Srebrenica, Prnjavor, Doboj, Laktaši, Kozarska Dubica , Šipovo, Prijedor i Lopare.

Prema njegovim riječima, ove lokalne zajednice su obradile od 26 do 78 odsto predmeta.

“Još jednom ih pozivam da budu odgovorni prema borcima jer od toga koliko će brzo obraditi predmete zavisiće i opredjeljenje Vlade Srpske na koji način da ove borce zaštitimo”, naveo je Milunović.

Milunović je naglasio da nije samo riječ o iznosu od 100 KM koji je isplaćen, već će u narednom pediodu biti pronađen model da se prema broju prijavljenih, te raspoloživim finansijskim sredstvima, na kvalitezniji način pomogne socijalno ugroženim demobilisanim borcima.

Ostavite komentar: