Miličević tvrdi da je SDS privržen Dejtonu: To trebamo čuvati i biti vrlo razumni

29.11.2023. | 11:28

Predsjednik SDS-a Milan Miličević istakao je privrženost ove političke stranke Dejtonskom mirovnom sporazumu.

Miličević je naveo da je okvir za BiH i Republiku Srpsku u ovom momentu Dejtonski mirovni sporazum koji omogućava funkcionisanje dva entiteta i tri konstitutivna naroda, saopšteno je danas iz SDS-a.

“To je ono što trebamo čuvati i biti vrlo razumni. Da li će se u nekoj budućnosti steći istorijski uslovi da se desi samostalnost, to je stvar budućnosti i vjerovatno nekih drugih generacija. Da li postoje ozbiljni međunarodni faktori koji će podržati ovakav potez? Ukoliko /predsjednik Republike Srpske/ Milorad Dodik ili bilo ko može da nam pruži dokaze da postoji bilo koji značajan međunarodni faktor u svijetu koji će ovo podržati, o tome bismo onda mogli pričati”, rekao je Miličević.

Predsjednik SDS-a rekao je povodom mogućnosti da BiH u martu dobije datum za početak pregovora sa EU da je to stvar dogovora, razgovora, donošenja racionalnih odluka, a oni su sadržani u 14 prioriteta.

“Što se tiče SDS-a, ova stranka će istrajati na tome da se ispoštuju zaključci Narodne skupštine, da je jedan od ključnih prioriteta Zakon o Ustavnom sudu BiH, odnosno odlazak stranih sudija kao dio toga paketa”, naveo je Miličević.

Oznake: Dejton, Miličević