Miličević reagovao na Milanovića u Derventi: Sramno ruganje srpskim žrtvama

Dolazak predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u Derventu na proslavu osnivanja 103. brigade HVO i uručivanje odlikovanja, toj po zlu čuvenoj jedinici, je skandal, te otvoren šamar i teška uvreda srpskom narodu, poručio je v.d. predsjednika SDS Milan Milićević.

Milićević je istakao da ovakvo ponašanje predsjendika Hrvatske predstavlja i “sramno ruganje svim srpskim žrtvama u Posavini.”

“Sve ovo se dešava na godišnjicu stravičnog zločina, koji je regularna Hrvatska vojska učinila u Sijekovcu, samo nekoliko kilometara dalje. Šokiran sam i kao čovjek i kao učesnik Odbrambeno – otadžbinskog rata da se ovakav sraman čin dešava u sred Republike Srpske, bez ikakve reakcije institucija Republike Srpske”, rekao je Milićević.

On je naglasio da je 103. brigada HVO odgovorna za veliki broj zločina na području Posavine i Dervente, logore, mučenja i masakre, što sigurno nije nepoznato Milanoviću, a pogotovo vlastima Republike Srpske.

“Veliki broj poziva sam dobio od stanovnika Dervente, koji su u nevjerici posmatrali vijorenje ratnih obilježja HVO i paradiranje u ratnim uniformama, te zločinačke brigade, uz isto pitanje od svih – kako je moguće da se ovo dešava u Republici Srpskoj i ko je ovo dozvolio”, istakao je Milićević.

Lider SDS je, takođe, rekao da od nadležnih institucija Republike Srpske očekuje da u najkraćem mogućem roku obznane javnosti i građanima ko je dozvolio ovaj sraman događaj u Derventi, te da se odgovorni kazne, kako se ništa slično ne bi ponovilo u bilo kojem dijelu Republike Srpske.

Dolazak predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u Derventu, na proslavu osnivanja 103. brigade HVO, prokomentarisao je i Jovica Radulović, načelnik opštine Modriča i član Predsjedništva SDS.

On je istakao da je Milanovićev dolazak, dan prije obilježavanja stravičnog zločina koji je regularna Hrvatska vojska učinila u Sijekovcu, predstavlja uvredu za sve srpske žrtve u Posavini.

“Opet niko od zvaničnih institucija Republike Srpske ne reaguje na Milanovićevu bahatost, već bez riječi dopušta da se ratna obilježja HVO viore u Derventi za čiju slobodu smo platili cijenu u životima naših najboljih sinova”, istakao je Radulović.

On smatra da je Milanović, očigledno, toliko zadužio Milorada Dodika da mu je dozvoljeno da krstari Republikom Srpskom i obilježava datume hrvatske vojske koje srpski narod pamti samo po zlu.

Ostavite komentar: