Miličević poručio načelniku Broda: Snosićeš odgovornost pred SDS-om zbog sastanka sa Milanovićem

Najoštrije osuđujem sastanak načelnika opštine Brod Zorana Vidića sa hrvatskom predsjednikom Zoranom Milanovićem u brodskom zaseoku Močila, saopštio je sinoć v.d. predsjednika SDS-a, Milan Miličević.

Ovakva reakcija je uslijedila nakon što se saznalo da je Vidić, inače funkcioner SDS-a, juče prisustvovao sastanku sa Milanovićem nakon što je predsjednik Hrvatske u Derventi odlikovao pripadnike HVO.

“Smatram da nakon današnje Milanovićeve parade u Derventi i dan uoči obilježavanja 31 godine od zločina nad srpskim civilima u Sijekovcu koji su počinile regularne oružane snage Hrvatske i paravojne muslimansko-hrvatske jedinice iz BiH, sastanak jednog načelnika opštine iz Republike Srpske sa Milanovićem je nepromišljen čin i uvreda za borce stradale u otadžbinskom ratu”, poručio je Miličević.

Navodi da dvostrukih aršina ne smije biti i Zoran Vidić iz tog razloga mora snositi odgovornost pred Srpskom demokratskom strankom za svoj nepromišljen potez.

Vidić je, kako Srna prenosi, juče dva sata razgovarao sa Milanovićem u zaseoku Močila.

Podsjećamo, opozicione stranke su juče žestoko kritikovale sve što se dešavalo u Derventi, a prošle godine su posebno zamjerile lideru SNSD-a Miloradu Dodiku jer je ugostio Milanovića, nakon što je sličnim povodom boravio u Jajcu.

Ostavite komentar: