Miličević optužuje vladajuće stranke: Pripremaju izbornu krađu, kradu lične podatke

Vladajuće stranke pripremaju veliku izbornu krađu zloupotrebom glasanja putem pošte, a samo u Tesliću je zabilježeno više stotina slučajeva krađe ličnih podataka i fiktivnog prijavljivanja, tvrdi načelnik Teslića  i predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević.

Kako je saopštio SDS, on je rekao da enormno povećanje broja prijavljenih putem pošte, a čiji je broj duplo veći u odnosu na prethodne izbore i koji sada prelazi sto hiljada, može prouzrokovati prekrajanje izborne volje u cijeloj BiH.

„Sada je vrijeme da se ponište sve fiktivne prijave i onemogući krađa identiteta. CIK ima mogućnost da to učini i spriječi veliku izbornu prevaru“, naveo je Miličević.

On kaže da izostanak sankcija za ranije počinioce izbornih prevara, stvara probleme u provođenju fer i poštenih izbora.

„Na referendumu koji je održan u Tesliću 2019. smo imali slučaj gdje je dokazano da je predsjednik biračkog odbora učestvovao u zamjeni vreća sa glasačkim materijalom. Epiloga tog slučaja još nema, a da je taj čovjek kažnjen po krivičnom zakonu svi ostali u cijeloj BiH bi se dobro zamislili da li da se prihvate takvog posla“, kazao je Miličević.

On je istakao da bi politički put ovog društva bio potpuno drugačiji da nije bilo izborne krađe i da bi bez nje građani živjeli mnogo bolje nego sada.

Milečević je poručio da se stranke koje žele da brane volju glasača moraju dobro organizovati i imati ljude koji će u svaki metar pratiti put izbornog materijala.

„Trenutno je to jedini način da se sačuva izborna volja, jer se mnogo puta dokazalo da su se grdno prevarili, oni koji su se uzdali u ličnu odgovornost drugih u ovakvom izbornom procesu“, kazao je Miličević navodi se u informaciji koju je SDS dostavio medijima.

Ostavite komentar: