Miličević: Oni koji govore o reintegraciji Teslića u institucije Srpske, treba da se reintegrišu sa zdravim razumom

Načelnik opštine Teslić i predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević izjavio je povodom jučerašnjih istupa čelnih ljudi SNSD-a na stranačkim skupovima u Tesliću, da uzalud pokušavaju podijeliti narod Republike Srpske na podobne i nepodobne.

“Oni koji govore o reintegraciji Teslića u institucije Republike Srpske, treba da se reintegrišu sa zdravim razumom. Teslić je dio Republike Srpske od njenog nastanka i tako će ostati. Ono što je zapravo poruka iza takvih kvalifikacija – da je Republika Srpska samo SNSD i da Teslić treba reintegrisati u SNSD. Republika Srpska nije jednako SNSD. To je totalitarna politika koja je suprotna demokratiji, pluralizmu i višestranačju“, naglasio je Miličević.

On je dodao da su apsolutna neistina tvrdnje Milorada Dodika da se lokalna vlast u Tesliću konfontira sa republičkom vlasti, niti da je to ikada bio stav ili izbor načelnika ili Opštinske uprave u Tesliću.

“Činjenica da smo uputili desetine prijedloga projekata institucijama na nivou Republike Srpske, na koje s druge strane u većini slučajeva nismo dobijali ni odgovor, čak ni na urgencije, jasno pokazuje da je od strane Opštinske uprave Teslić postojala saradnja, ali ona nije bila dvosmjerna, s obzirom na blokadu većine pomenutih projekata u ministarstvima i Vladi Republike Srpske. Takođe, više puta pozivali smo premijera, predsjednicu Republike Srpske, da zvanično posjete Teslić, ali nakon sastanaka obećanja bi bivala zaboravljena već po izlazu iz zgrade Opštinske uprave. Ministri Vlade Republike Srpske, čast izuzecima, u Teslić dolaze samo na stranačke sastanke, zaobilazeći Opštinsku upravu i načelnika, koji takođe predstavljaju institucije Republike Srpske“, rekao je Miličević saopšteno je iz SDS.

On je dodao da od republičkih institucija ne očekuje ništa za Teslić, osim onoga što Tesliću zaista i pripada.

“Iz Teslića se po raznim osnovama u budžet Republike Srpske slivaju ogromna sredstva, preko 30 miliona KM godišnje, a u Teslić se vrati samo mali dio tih sredstava. Na svaku litru kupljenog goriva i na svako registrovano vozilo Teslićani izdvajaju takse za održavanje i izgradnju puteva, a radi se o ogromnim sredstvima. SNSD i Vlada Republike Srpske novcem Teslićana i drugih opština gradi kružne tokove u gradovima na kojima je SNSD na vlasti, dok s druge strane pokušavaju da ucijene Teslićane njihovim novcem za jedan kružni tok. Ako je suština politike SNSD-a da svi budemo u SNSD-u, ja na takvu politiku i ucjene ne želim pristajati“, istakao je Miličević.Ostavite komentar: