Miličević odgovorio na prozivke iz SNSD: “Kad se SDS borio, kukavice su bile na sigurnom”

Najnoviji prijedlog SNSD za saradnju sa NATO paktom je samo drugačije upakovan pristanak na MAP i uvođenje Republike Srpske i BiH na mala vrata u članstvo u NATO paktu, izjavio je predsjednik Glavnog odbora SDS, Milan Miličević.

On je istakao da to predstavlja još jedan dokaz da SNSD-u nije bitna volja naroda, koji na ovaj način pokušavaju da obmanu, niti odluka o vojnoj neutralnosti NS RS, nego im je glavno cilj da se domognu vlasti i fotelja u Sarajevu

On je dodao da smatra da je sve ovo mnogo ranije dogovoreno, te da su prepucavanja o formiranju vlasti SNSD zvaničnika sa političarima iz Federacije i zapaljive izjave jedan od dogovorenih vidova obmane naroda da se i jedni i drugi “bezuslovno” i “neustrašivo” bore za interese, svojih naroda, a zapravo su odavno napravili kompromis i sve što se dešava zadnjih mjeseci je dobro osmišljena farsa PR timova kako bi se umanjila politička šteta u javnosti.

Komentarišući izjavu portparola SNSD Radovana Kovačevića koji je izjednačio SDS i NATO, te nazvao prvake SDS kukavicama, Miličević je rekao da su kukavice bile daleko kada se SDS borio.

– Kada je SDS stvarao Republiku Srpsku i borio se zajedno sa svojim narodom, između ostalih, i protiv NATO pakta, kukavice su bile daleko izvan Srpske, na bezbjednoj udaljenosti, izvlačeći ličnu korist iz svega. Zvali smo ih dezerterima i ratnim profiterima. Sada ti isti potpisuju kapitulaciju, ne samo pred NATO paktom, nego i pred političarima iz Federacije, ne samo zato što su kukavice kao i za vrijeme Odbrambeno-otadžbinskog rata, već i zbog ličnog interesa i vlasti kao što su činili i prije četvrt vijeka – rekao je Miličević.

“SNSD vodi u NATO”

Miličević je zaključio da će vrijeme pokazati da se radi o pravoj unaprijed dogovorenoj farsi, te da nema nikakve sumnje da SNSD sa svojim koalicionim partnerima vodi Republiku Srpsku u NATO, a koliko je to u skladu sa mišljenjem i voljom naroda, pokazaće naredni izborni ciklusi.

 

Izvor:(SrpskaInfo) 

Ostavite komentar: