Miličević o NATO agresiji na SR Jugoslaviju: Simbol nepravde i svirepog ubistva nevinih

24.03.2024. | 15:18

Predsjednik SDS-a Milan Miličević izjavio je da NATO agresija na SR Jugoslaviju 1999. godine ostaje simbol duboke nepravde učinjene nedužnim ljudima i srpskom narodu u cjelini i podsjeća na važnost borbe za pravo i slobodu.

On je istakao da bombardovanje srpskog naroda nije bilo samo napad na suverenu i slobodnu državu, već svirepo ubistvo na hiljade nevinih i nemoćnih ljudi među kojima i 79 djece, saopšteno je iz SDS-a.

“To je bilo bombardovanje same suštine međunarodnog javnog prava i prelomni trenutak koji je ukazao na duboki sunovrat pravde i morala. Danas, 25 godina kasnije, dok se sjećamo tih strašnih događaja, vidimo ih kao uvod u izazove sa kojima se današnji svijet, nažalost, suočava”, rekao je Miličević.

U NATO agresiji na SR Jugoslaviju prije 25 godina, tokom 78 dana bombardovanja, ubijeno je 2.500 ljudi, među kojima najmanje 79 djece, dok je upotreba zabranjene municije sa osiromašenim uranijumom izazvala teške posljedice po zdravlje stanovništva, a cijela zemlja pretrpjela strašna razaranja.