Miletić tvrdi da Špirić ne govori istinu: Ne postoje prepreke da se danas usvoje zakoni

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Zlatko Miletić rekao je kako predsjedavaići Nikola Špirić (SNSD) nije upravu kada kaže da je preuranjeno za održavanje hitne sjednice i da je sve postizborna kampanja, kako bi se usvojili zakoni o akcizama i PDV-a o kojima se danas trebalo raspravljati na otkazanoj hitnoj sjednici na kojoj se nisu pojavili delegati iz reda srpskog naroda.

“Mislim da ne postoje prepreke da se danas ovi zakoni usvoje. I ne slažem se sa gospodinom Špirićem da je ovo kao postizborna kampanja. Da su zaista željeli to uraditi mogli su to uraditi bez izgovora. Vrtimo se u začaranom krugu. Ja imam pritisak kada je u pitanju američka administracija koja na kapljaku stavlja na ‘crne liste’. Sramota je da to radi američka administracija i da to treba da rade institucije države. Moramo postaviti neka druga pravila odgovornosti da u novom mandatu uspostavimo pravdu u BiH”, kazao je Miletić.

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebao je danas na hitnoj sjednici razmatrati Izvještaj o postizanju identičnog teksta Zakona o dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrijednost i Izvještaj o postizanju identičnog teksta Zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH.

Ostavite komentar: