Milanovićeva kancelarija odgovorila Plenkoviću: Bezobrazno manipuliše o Dodiku

27.07.2023. | 20:37

Kancelarija predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića oglasila se nakon što je hrvatski premijer Andrej Plenković danas izjavio kako nije znao za dolazak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na Hvar u posjetu Milanoviću.

Saopštenje Milanovićeve kancelarije Index je objavio u cijelosti:

“Predsjednik vlade Andrej Plenković požalio se danas kako nije znao za dolazak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Hrvatsku, tačnije na Hvar, gdje je održao radni sastanak s predsjednikom Zoranom Milanovićem. Od njega očekivana, ali ipak bezobrazna manipulacija.

Najprije činjenice: Ured predsjednika Republike Hrvatske obavijestio je Ministarstvo unutarnjih poslova RH, odnosno nadležnu Upravu za granice MUP-a o dolasku gospodina Dodika. MUP je postupio po proceduri, osigurao i proveo graničnu kontrolu prilikom dolaska gospodina Dodika u Hrvatsku budući da je dolazio iz BiH koja nije članica Schengena. Dakle, sve je bilo po proceduri.

I onda Andrej Plenković kaže da on ne zna ono što zna MUP, ministarstvo koje potpuno kontrolira HDZ. To je zbilja uvreda zdravog razuma jer Andrej Plenković je privatizirao i sebi podredio skoro sve državne institucije, čemu svjedočimo svakodnevno. Vjerovati da MUP nije obavijestio Andreja Plenkovića o dolasku Milorada Dodika u situaciji kad je ta informacija odmah došla čak i do dijela medija – koji su spremi s kamerom čekali na Hvaru – zbilja može samo netko naivan i neupućen u model njegovog vladanja.

Model koji su zadnji na svojoj koži osjetili pravosudni  službenici i namještenici koje je Andrej Plenković bahato iscrpljivao i odbijao samo zato kako bi svima pokazao tko je taj koji odlučuje o svemu”, stoji u saopštenju Kancelarije predsjednika koje potpisuje Milanovićev portparol Nikola Jelić.