Milanović odlikovao hrvatske veterane u Derventi: Za Borenovića nacionalna sramota

Skandal i nacionalna sramota, poručio je predsjednik PDP-a Branislav Borenović reagujući na današnji dolazak hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića u Derventu na obilježavanje godišnjice 103. brigade HVO-a.

“Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je stigao u Derventu. Možda bi neko pomislio da je tu na poziv naših vlasti da razgovaraju o rješavanju pitanja Trgovske gore, kada će Hrvatska izgraditi pristupni put mostu na Savi koji je bio izgovor da im Dodik omogući izgradnju Pelješkog mosta ili o nekom drugom aktuelnom pitanju. Stvarnost je sasvim drugačija, predsjednik Hrvatske u Republici Srpskoj, u nekada skoro do zemlje sravnjenoj Derventi, obilježava godišnjicu i odlikuje HVO, koji je taj isti grad i rušio i ubijao naš narod. Kakav skandal i nacionalna sramota”, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović dodaje da je, kako navodi, rezultat posebnih, prijateljskih i strateških veza Dodikovog režima sa njihovim hrvatskim „prijateljima“ konstantno ponižavanje srpskog naroda.

“Milanović bez problema usred Republike Srpske veliča i odlikuje HVO, a on je bio taj koji je zabranio privatnu posjetu Jasenovcu, našem najvećem stratištu u istoriji, srpskom predsjedniku Vučiću. Naravno da je za očekivati da, kao i kada je po povratku sa proslave zločinačke akcije „Maestral“ svratio kod Dodika da uz rakiju prenese utiske, i danas završi na prijatnom druženju u Bakincima. Ali ono što sigurno ne možemo očekivati jeste da veliki borac za hrvatske interese, Dodik, svog prijatelja pita kada ćemo mi na teritoriji Hrvatske obilježavati progone i zločine nad Srbima u okviru akcije „Oluja“ i drugih pogroma našeg naroda. Jadno je i tužno šta smo dočekali pod vlašću velikih „patriota“, naveo je Borenović.

Ostavite komentar: