Milanović o Džaferoviću: Sponzor mudžahedina koji je u Vukovar došao provocirati Srbe

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je u Valpovu obišao Inkluzivnu kuću Zvono i učestvovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća nakon čega je davao izjave za medije.

Govorio je o BiH, ali i o članu Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Na pitanje o svojim izjavama prethodnih dana o Srebrenici, Milanović je poručio:

“Šta to nisam dovoljno rekao u prethodna dva dana? Šta god kažeš u dobroj namjeri imaš te svrake koje samo krešte, koje se javljaju, nekakav predsjednik udruženja Bošnjaka u Hrvatskoj koji ne može dobiti 100 glasova, koji šuti kad član Predsjedništva BiH, inače hudbaš iz Zenice koji je dovodio mudžahedine u BiH, ima dosta pitanja za tog čovjeka. Kad govori da je Hrvatska organizovala zločinački poduhvat u BiH i onda dođe u Hrvatsku i očekuje slatko od višanja i da ga poljubim u oba obraza. Ja o ovome nisam govorio dok nisam vidio da postoje ljudi koji rade profit. Ne vidim neke ljude da dolaze na mjesta pogibije drugog naroda. Glavni grad Hrvatske je Zagreb, nije Sarajevo”, rekao je Milanović.

Dodao je na to da je bio u Srebrenici, ali da ne vidi “neke ljude da dolaze na mjesta pogibije drugih naroda”.

“Slušamo u Saboru od koalicionog partnera Andreja Plenkovića (Milorada Pupovca, op.a.) da je hrvatska vojska počinila etničko čišćenje na počeku rata i nakon rata. Takve stvari mi smetaju. Ja sam bio u Srbu 2008., Pupovca nikad nisam vidio da je došao u Bačin, u Prominu… Ali vidim Džaferovića (Šefika Džaferovića, op.a.), sponzora mudžahedina u Kaknju, kako dolazi u Vukovar provocirati Srbe. Ne dolazi iz pijeteta prema Hrvatima jer te iste Hrvate i njihovu državu naziva ratnim zločincima. E to je problem i o tome ćemo razgovarati”, poručio je Milanović.

Ostavite komentar: