Migranti učestvovali u velikoj akciji čišćenja Bihaća

BIHAĆ – U velikoj proljetnoj akciji čišćenja Bihaća, koja je organizovana protekle subote na više lokacija, pored velikog broja volontera iz grada na Uni, sudjelovalo je i pedesetak migranata, koji su smješteni u ovdašnjim prihvatnim centrima.

Jedna od organizatorica ove akcije Merima Suljić kaže kako su na ideju o njihovom sudjelovanju u ovoj akciji došli spontano i da je veliki broj njh dobrovoljno izrazio želju da doprinese provođenju ovih aktivnosti.

Dodaje kako je podršku svemu pružila Međunarodna organizacija za migracije (IOM) kroz projekat doprinosa lokalnoj zajednici kojeg finansijski podržava Velika Britanija.

“Akcija je nazvana ‘Zajedno prijatelji’ i u njoj su sudjelovali neki migranti trenutno smješteni u prihvatnim centrima ‘Bira’ i ‘Borići’. Želimo pokazati želju i volju svih, bilo privremenih ili stalnih stanovnika Bihaća, da doprinesu čistoći grada. Osmislili smo ovo na način da se upoznamo i zajedno radimo, jer samo tako možemo se približiti jedni drugima i bolje se razumjeti”, rekla je Suljićeva.

 

Izvor:(Nezavisne novine)

 

Ostavite komentar: