Mićo Mićić ulazi u utrku za predsjednika SDS-a

Gradski odbor SDS-a Bijeljina odlučio je da Mićo Mićić bude kandidat za predsjednika stranke na nivou Republike Srpske, saopšteno je iz bijeljinskog SDS-a.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Mićo Mićić je, nakon usvajanja prijedloga o njegovoj kandidaturi na sinoćnjoj proširenoj sjednici Gradskog odbora, ocijenio kako se stranka nalazi u veoma ozbiljnoj i teškoj situaciji, ali da je za SDS najbolje da ima samo jednog kandidata za predsjednika.

– Spreman sam da, zajedno sa Gradskim odborom Bijeljina, radim na jedinstvu stranke i da podržim kandidata koji će dobiti podršku za novu viziju pobjedničkog SDS-a i za program rada čiji je prvi cilj obnova i razvoj Republike Srpske i SDS-a, a ne podjele koje vode daljnjem urušavanju ugleda i snage stranke – izjavio je Mićić.

On je naglasio da je Republici Srpskoj potreban snažan i odgovoran SDS, kao najsnažniji korektiv i alternativa vlasti koji će, zahvaljujući tome, uvjerljivo pobijediti na lokalnim izborima 2020., a 2022. godine preuzeti odgovornost za oporavak i razvoj Srpske.

Zamjenik predsjednika bijeljinskog SDS-a Predrag Jović istakao je da je bijeljinski Gradski odbor stranke godinama najuspješniji i da Mićić zaslužuje kandidaturu za prvog čovjeka SDS-a Republike Srpske.

Jović je dodao kako je Gradski odbor SDS-a Bijeljina svjestan opasnosti daljnjih podjela u stranci.

– Svjesni smo da na čelo stranke mora doći pobjednik i čovjek koji će ujediniti stranku, privući nove ljude i vratiti značaj stranci koja je stvorila RS. Gradski odbor SDS-a je svjestan prljave kampanje koju trenutno zlonamjerni pojedinci pokušavaju da vode protiv Mićića i ovog gradskog odbora umanjujući značaj SDS-a Bijeljina, ali im to neće uspjeti – poručio je Jović, prenosi Avaz.ba.

Na proširenoj sjednici Gradskog odbora SDS-a Bijeljina raspravljano je o aktuelnim temama u vezi sa Gradskim odborom u Bijeljini, kao i o političkoj situaciji u Republici Srpskoj, te unutarstranačkim izborima u SDS-u, odnosno kandidatu za predsjednika stranke.

Predsjednik SDS-a biće biran na sjednici Skupštine ove stranke koja bi trebala biti održana do sredine juna.Ostavite komentar: